Wij gebruiken cookies om advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om toegang tot onze website te analyseren. Indien u verder gaat op deze website, gaat uw daarmee akkoord. Meer informatie kunt u vinden in onze privacyverklaring
X

KOPERSBESCHERMING

SNELLE LEVERING

Combineer verschillende fotolijsten voor een speels effect

RSS
Combineer verschillende fotolijsten voor een speels effect

Maak van je saaie muur een echte eye-catcher met een fotowand. Maar wat zijn de do-and-dont’s? Als het gaat om het ontwerpen van een fotowand, is er geen goed of fout. Zolang je fotowand je blij maakt en je helpt om je thuis te voelen, is het precies goed! Een fotowand kun je in alle ruimtes maken; of het nou de keuken is, de woonkamer, het toilet of de gang, een fotowand kun je overal maken. Voor een fotowand kun je diverse stijlen gebruiken. Je kunt kiezen voor meerdere fotokaders in een formaat, meerdere fotokaders in verschillende formaten maar ook voor fotokaders in verschillende stijlen en maten. Fotokaders zijn te verkrijgen in allerlei kleuren en maten. Maar hoe kies je de perfecte maat en hoe kun je verschillende maten met elkaar combineren voor een speels effect? In deze blog lees je een aantal tips en leuke ideeën om je muur een nieuwe look te geven.

Kies de juiste plek voor je fotowand

Het is heel belangrijk om eerst de plek te bepalen waar je de collage wilt ophangen. Zorg dat er voldoende ruimte is op de muur zodat de foto’s goed tot hun recht komen. Voor kleinere muuroppervlakte bijvoorbeeld in de gang of in het toilet kun je het beste kiezen voor kleinere lijsten. Fotokaders kunt u ook trap afwaarts ophangen. Dit is een variant die leuk kan zijn in een gang en wat we ook vaak terugzien in bekende films en series. Het is daarbij ook mogelijk de lijsten van klein naar groot te rangschikken en omgekeerd. Of, vertel een verhaal binnen de fotoserie.

Zorg er dan voor dat de eerste foto de serie in kijkt, dus naar rechts en dat de laatste terugblikt, dientengevolge naar links. De foto’s in het midden kunnen ook op elkaar afgestemd zijn, bijvoorbeeld een speciale familiedag.

Bij het inlijsten van de foto’s is het wel erg belangrijk dat je afbeeldingen kiest die rustig zijn (bijv. niet al te veel verschillende en opvallende kleuren), anders wordt het te druk en te rommelig.

Combineer verschillende maten en type lijsten

Naast het combineren van verschillende formaten fotokaders, kun je ook voor verschillende type lijsten kiezen. Fotokaders zijn te verkrijgen in materialen zoals hout, mdf, aluminium en kunststof. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren zoals de standaard kleuren zwart en wit maar ook bruin, grijs, whit wash, goudkleurig, groen geel en champagne. Welke kleur je kiest, is erg afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en stijl. Hou je meer van een strakke en moderne inrichting? Kies dan bijvoorbeeld voor een aluminium fotokader. Heb je een meer landelijke inrichting, dan kun je het het beste kiezen voor natuurlijke kleuren (aardetinten) zoals wit, beige, bruin of grijs. Fotokaders zijn ook te verkrijgen in diverse stijlen. Sommige lijsten hebben een speciale omranding. Dit heeft het maken met de profielhoogte, wat wil zeggen hoever het schilderij van de muur afhangt. Door de verschillende profielhoogte en breedte kan een lijst een moderne, landelijke of juist een heel strakke uitstraling hebben.

Voor welke stijl kies jij?

Er zijn veel verschillende thema’s en stijlen waaruit je kunt kiezen voor het maken van je fotowand. Maar het is erg belangrijk dat jij je eigen persoonlijke stijl kiest. Aantal voorbeelden van een thema: zwart/wit, natuur, dieren, feel good, moderne stijl of een minimalistische illustratie. Maar ook foto’s van je gezin of familie horen er natuurlijk bij. Maak bijvoorbeeld in je woonkamer een mooie fotomuur met familiekiekjes. Laat de kamer tot leven komen door verschillende fotokaders te gebruiken en varieer ook met de afmetingen voor een speels effect. Door materialen te combineren creëert u een hele nieuwe stijl. Het laat meteen een opgeruimde indruk achter en uw woonkamer krijgt een persoonlijke touch.

Heb je weleens aan gedacht om in plaats van foto’s, een poster in te lijsten? Je hebt eindeloos veel keuze aan posters met een thema. Kies bijvoorbeeld voor meerdere posters van je favoriete filmsterren. Maak een tienerkamer persoonlijker met ingelijste posters van de idool van je dochter of zoon. Of wat dacht je van posters met quotes? Er zijn erg veel mogelijkheden. Ook bij het inlijsten van de posters is het belangrijk dat je voor een stijl kiest om rommeligheid en drukte op je muur te voorkomen.

Welke opstelling kies jij?

Uiteraard kun je kiezen voor meerdere lijsten in dezelfde afmeting. Wil je een iets meer speelser effect? Kies dan voor meerdere lijsten in verschillende formaten. Vind je het lastig om te bepalen voor welke afmetingen je het beste kunt kiezen? Hieronder geven we je een aantal verschillende opstellingen de je eventueel kunt gebruiken bij het kiezen van de juiste formaten.

Tip; Voordat je begint met ophangen is het handig om je ingelijste fotokaders op de grond te leggen in de juiste volgorde.. Je hoeft je natuurlijk niet strikt te houden aan de volgorde die van te voren hebt bepaald. Als je de fotokaders naast elkaar legt kom je soms ook tot de conclusie dat je de volgorde moet aanpassen om een beter effect te creëren. Zorg ook ervoor dat de afstand tussen de fotokaders bij elke fotokader hetzelfde is. Dit zorgt voor een strakke uitstraling.


Stap voor stap:

  • Gereedschap om fotokaders op te hangen
  • Leg alle lijsten eerst op de grond
  • Kies de juiste plek op de muur
  • Plaats de sjablonen op de muur
  • Zorg voor de ophangsysteem
  • Hang fotokaders op
  • De fotomuur is klaar

Voorbeeld fotowand voor kleine oppervlakte

Totale breedte van de collage is
78x67 cm (met 7 cm onderlinge afstand)

Totale breedte collage is
124x77 (onderlinge afstand 7cm)

blog fotokaders


Voorbeeld fotowand voor een middelgrote oppervlakte
Totale breedte collage is
134x87cm (onderlinge afstand 7 cm)

Totale breedte collage is
135x117cm (onderlinge afstand 7 cm)

fotokaders wand fotowand blog


Voorbeeld fotowand voor een grote oppervlakte

Totale breedte collage is
181x117cm (onderlinge afstand 7 cm)

Totale breedte collage is
181x127cm (onderlinge afstand 7 cm)

fotowand blog

fotowand blog

Benieuwd naar ons aanbod Fotokaders? Bekijk hier alle fotokaders >

Vorige post Volgende post

  • Adisa Suljic